Za Školu! - http://www.zaskolu.cz

Bruntál

Zpět na přehled týmůFoto týmu

Stav týmu:Hlasovat!
Stav týmu ve hře

Popis školy

Zřizovatelem naší Základní školy a městského osmiletého gymnázia je krásné podhorské město Bruntál.
Budova školy se nachází v rozsáhlém historickém objektu chlapeckého kněžského semináře (Petrin), který byl postaven v letech 1924 – 1926.
Vnitřní prostory školy svým logickým uspořádáním poskytují dostatečnou kapacitu pro základní, střední a nově i vysokoškolské vzdělávání. Od roku 2004 sídlí v prostorách školy konzultační středisko Vysoké školy podnikání Ostrava a.
Výuka probíhá v primě, sekundě, tercii a kvintě podle školního vzdělávacího programu (dále jen ŠVP) pro základní vzdělávání s motivačním názvem „PETRIN – škola pro život“. Je založen na poznávání, respektování a rozvíjení individuálních potřeb, možností a zájmů každého žáka. V ostatních ročnících osmiletého studia se vyučuje podle dobíhajícího vzdělávacího programu pro gymnaziální vzdělávání v oboru 79-41-K/804 Gymnázium – přírodovědné předměty, s úpravami schválenými ředitelem školy.
Pro zmírnění přechodu na střední školu, zlepšení podmínek pro vytvoření nového třídního kolektivu a pro minimalizaci výskytu negativních jevů škola pořádá pro první ročníky adaptační kurzy.
A dále pak pro studenty maturitního ročníku je v rámci nadstandardní výuky anglického jazyka organizováno třídenní soustředění.

Hráči týmu

Eliška Beranová
Foto hráče

Jmenuji se Eliška Beranová a narodila jsem se 18.5.1994 v Bruntále. Myslím, že je to něčím nedefinovatelným výjimečné místo, ze kterého občas vzejdou i docela výjimeční lidé. A já k nim nejspíš patřím – rozhodně nejsem jen tak obyčejná holka, spíš takový „neobyčejně hezky zasněný blázen“. Mám věčně spoustu energie a nápadů, které se snažím co nejlépe využívat. Proto téměř neustále něco originálního vytvářím.
K mým nejdůležitějším zájmům patří hudba, psaní, filmy a divadlo. Hudbě se věnuji odmalička – hrávala jsem na příčnou flétnu a zpívala ve sboru. Dnes je ze mě holka s kytarou, která si píše vlastní písničky, a moc mě to baví. Mým největším hudebním vzorem je písničkář Xindl X, obdivuji genialitu, provokativnost, ale zároveň hloubku jeho textů. Jsem dokonce zakladatelkou jeho Oficiálního fanklubu a první a dosud největší fanynkou. Co se týče psaní – ani nevím, kdy jsem začla. Vždy mi přišlo naprosto přirozené vymýšlet si vlastní příběhy, kterými jsem potom sama žila. Už ve druhé třídě na základce jsme s kamarádkou vymýšlely scénář k našemu prvnímu celovečernímu filmu. Vzpomínám si, že jeho součástí byla scéna, kdy se naše kamarádka v únoru topí v ledovém potoku. Ještěže jsme to nakonec nikdy nenatočily…
Ale zpátky do školy. Vždy jsem bývala spíš humanitně zaměřený, to znamená technicky totálně neschopný, člověk. Nejvíce mě baví literatura, základy společenských věd a dějepis. I angličtinu mám moc ráda. V budoucnu mám jasno – chci vystudovat scénáristiku a dramaturgii, případně režii na FAMU a dělat u filmu. To je totiž práce, kde můžu využít veškerou svou energii, a navíc něco lidem sdělit formou, která je pro ně asi nejpřijatelnější. S natáčením už pár zkušeností mám a ten pocit konečného vyčerpání a naplnění se nedá s ničím na světě srovnávat…

Hana Pospíšilová
Foto hráče

Ráda hraju na klávesy (už 8 let), tančím (jako malá jsem navštěvovala kroužky sportovní a moderní gymnastiky, později jsem se stala mažoretkou, pak jsem se 3 roky věnovala latinsko-americkým tancům a teď se druhým rokem věnuju aerobicu) , zpívám (v Dětském pěveckém sboru sluníčko a ve Smíšeném pěveckém sboru Bruntál při ZUŠ) a taky navštěvuju výtvarný kroužek. Občas hraju tenis a ráda si vyjedu na kole.
Mojí vášní je hudba (viz. první odstavec).Kromě hraní si ráda poslechnu písničky různých stylů, ale nejradši mám tvrdou muziku jako rock nebo metal. Ráda chodím ven do přírody, dívám se kolem sebe. Letos mě chytlo tvoření herbáře. Se svými kamarády už pátým rokem organizuju letní i zimní minitábory pro děti a každým rokem se nám jich přihlašuje víc a víc.
Ve škole mi v zásadě nevadí žádný předmět, moc nemusím matiku a fyziku. Baví mě biologoie a chemie - z obou předmětů bych chtěla maturovat, protože mým cílem je stát se lékařkou. Ještě nevím, jaký obor si vyberu, ale léčit lidi jsem si přála už od dětství.
Moje nejčastější jídlo je müsli, nemusím játra a ryby. Nejvíc mě vytáčí politici a neupřímní bezohlední lidé.

Jan Hendrych
Foto hráče

Jmenuju se Honza Hendrych a jsem z Horního Benešova. Nejvíce ze všeho mě baví sport. Přes zimu rád jezdím na snowboardu, ale jinak se už odmala závodně věnuju fotbalu. Ten mě baví vůbec ze všeho nejvíc. Z českých týmů fandím Spartě Praha a ze zahraničních Real Madridu Co se týče hudby, nejradši poslouchám Rammsteiny. Taky mám rád srandu se svými kámoši, a že jí bývá spousta...
Ve škole mě baví matematika. Co naopak rád nemám je němčina – to je prostě hrůza...

Podívej se na naše videa

Náš tým



Nechte nám vzkaz

Tvůj vzkaz
Jméno:
E-mail:
Zpráva:

Ahoj, zpráva se tu objeví až potom, co se kouknu jestli ste mi sem nechtěli psát nějaký sprosťárny. :-) Ondra
Vzkazy
simona - 2. 11. 2010 12:09:20

bili jste dobří


Viktor - 15. 10. 2010 17:23:02

ESTLI MĚ PUSTÍTE DO FINÁLE SEM VÁŠ DOBREJ KÁMOŠ VÁŠ VIKTOR JANČÍK


pevel - 8. 10. 2010 17:28:09

to bylo husty když ste hazeli tou vodou


Michelle - 4. 10. 2010 16:14:44

Bruntál do toho!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nepřítel 1 - 17. 9. 2010 17:31:05

Dřív nebo později vám stejně dojde bahno a pak..! přijdu Já!


Honzík - 10. 9. 2010 19:15:55

Držte se, fandím Vám!